MINDFUL MOVEMENT

MINDFUL MOVEMENT

På Mindful Movement klasser leds dans/rörelseövningar i lugn tempo. Fokus ligger på att med hela din uppmärksamhet fokusera på rörelserna och andningen. 

Klasserna hjälper dig att komma ner i varv (genom parasympatisk stimulering), träna din koncentrationsförmåga samt minska de negativa konsekvenserna av stress.

FLOMO

FloMo® är funktionell träning med rötter i yoga, capoeira och samtida dans, utvecklad av Pavel Cassius. Styrka, kondition, rörlighet och mentalt fokus tränas som en integrerad helhet till musik. Flo står för flow (flöde), flying low (flyga lågt) och floor (golv). Mo syftar på more (mer) och motion (rörelse). Under ett FloMo-pass tränas förflyttningar mellan olika nivåer. Stående, mellan-nivå (fyrfota) och golvnivå (sittande/liggande). 

Du aktiverar och syresätter på ett mjukt och medvetet sätt stora muskelgrupper i hela kinetiska kedjor och bygger upp styrka i fullständiga rörelsebanor. Fokus ligger på att skapa ett ”flow” i övergångarna mellan olika rörelser enligt biomekaniska principer. Stor vikt läggs vid att träna höger och vänster kroppshalva lika mycket för att jämna ut muskulära obalanser. Genom att belasta kroppens i fullständiga rörelsebanor ”range-of-motion” blir det långa hävmoment, vilket gör att musklerna arbetar under förlängning så att både styrka och rörlighet ökar.Till FloMo krävs inga redskap, endast utövarens egen kroppsvikt med golvet som motstånd. Träningen sker barfota eller i mjuka skor med låg sula.


FloMo klass med Johanna på söndagar.

Kontakta Johanna (Jojo) för mer information: info@mindmoves.se

Läs gärna mer om FloMo: www.flomo.se